Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Eu nu am facut niciodata pana astazi negresa pentru ca nici gustul pe unde am mancat nu mi-a placut,si nu intelegeam de ce mananca lumea asa o prajitura cleioasa pe care cu greu o poti mesteca. Intamplarea a facut ca sa vad la Tv in una din emisiunile lui Lorraine Pascale, exact aceasta reteta de negresa cu biscuiti oreo si vazand acolo textura prajiturii mi s-a parut ca nu ar fi asa cleioasa cum am vazut pana acum, asa ca am zis sa o incerc si eu…si bine am facut caci…tare buna mai este :)
Ciocolata trebuie rasa pe razatoarea mare,sau daca aveti o puteti da prin blender,eu asa am facut pt a o marunti.
Intr-o craticioara punem untul la topit si cand este topit complet,punem peste el ciocolata maruntita,cacao si amestecam pana cand se omogenizeaza si obtinem o crema fina.
Intr-un castron batem bine cu mixerul ouale,pana cand fac spuma,apoi punem in 2 transe zaharul amestecand bine de tot cu mixerul,pentru a aera ouale.Nefolosind praf de copt la aceasta reteta este nevoie ca ouale sa fie bine batute si sa fie aerate.Dupa ce zaharul s-a topit,adaugam peste oua crema de ciocolata cu unt,aceasta o turnam usor pe marginea castronului pentru a nu strica bulele de aer ale oualor,adaugam apoi si faina si amestecam usor de jos in sus cu o spatula.
Jumatate din cantitatea de biscuiti i-am rupt bucati si i-am incorporat in aluat,cealalta jumatate i-am pus deasupra dupa ce am pus aluatul in tava.
Am dat prajitura la cuptor pentru aproximativ 40 min,dar e in functie de ce cuptor aveti,asa ca e mai bine sa verificati cu scobitoarea daca e coapta prajitura sau nu.Optional se poate presara cu zahar pudra…eu insa, nu am facut asa.
Cantitatile folosite de mine in aceasta reteta sunt pentru o tava mare,asa ca daca aveti o tava normala,puteti injumatati toate cantitatile.
Pofta mare!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult